Aktiviteter i Älvdalen

– hos oss finns alltid något att göra, välj mellan flera aktiviteter

Älgsafari

Älgsafari i Dalarna på Älvdalens CampingÄlgsafari

Lär dig mera om vårt största vilt, skogens konung, älgen (Alces alces).

Har du tur får du också stifta bekantskap med rådjur, tjäder och annat småvilt. Våra kunniga naturguider ger dig en oförglömlig naturupplevelse.

Pris 285 kr/person inkl. fika.

Häst & Vagn

Tur med häst & vagn, släde på Älvdalens Camping i DalarnaTurer med häst och vagn/ häst och släde

Upplev fäbodlivet! Fäbodtur från 2.995 kr/person inkl. mat, gästabud och övernattning på fäboden. Turen arrangeras från mitten av juni till augusti. Under vintern arrangeras slädturer som varar från några timmar till två dagar med övernattning i skogshuggarkoja.

Fr. 645:–

Kanotpaddling

Paddla kanot, kanotpaddling på Dalälven, Älvdalens campingPaddla på Österdalälven

Åk en tur på den lätt strömmande Österdalälven, vi ordnar med transport till starpunkten av både dig och kanoten, eller starta hos oss och vi hämtar dig när du kommit fram. Prisexempel för en halvdag för två personer, 315 kr/person inkl. kanot, transport och matsäck.

Fr. 165:–

Flugfiske

flugfiske i dalarna, kurs i flugfiske på älvdalens campingFlugfiskekurs för nybörjare

Weekendkurs i Älvdalen från 2.490 kr/person inkl. utrustning, boende och mat. Endagskurs från 1.145 kr/ person inkl. utrustning. Kurserna arrangeras från maj till mitten av oktober.

Fr. 1.145:–

Mer info.

Cykling

Cykel, cykling, mountainbike i Dalarna på Älvdalens CampingPå cykel i Älvdalen

Runt Älvdalen finns ett stort och varierat utbud av cykelvägar och stigar. Området är kuperat så du kan med fördel använda en cykel som är utrustad med många växlar. Som område för mountainbikecykling är Älvdalen relativt okänt men det finns bra cyklig både för nybörjaren och för den som vill ha lite mera teknisk crosscountry terräng.

Cykeluthyrning finns och det går bra att boka en via turistbyrån. Är man ny i området kan det vara en fördel att boka en guide som tar dig till den cyklingen du vill ha så du slipper tillbringa dagen med att leta. Guide går också att boka via turistbyrån.

I augusti arrangeras mtb-helger och på sommarprogrammet finns även cykelhelger för tjejer och för hela familjen. Alla är lika välkomna, även nybörjare. Finns som färdiga paket där boende, måltider och cykel ingår.

Ps. Våra lerinpackningar är garanterat naturliga.