TRAINING CAMP

Älvdalen in northern Dalarna offers fantastic conditions for anyone looking to arrange a training camp.

 

<NO ENG TRANSLATION>

Träningsläger i Älvdalen

Älvdalen i norra Dalarna erbjuder fantastiska möjligheter för er som vill ordna simläger, hockeyläger eller läger för skidåkning.
Vi på Älvdalens Camping tar hand om boende, matlagning och hjälper till med era fritidsaktiviteter, allt för att ni ska kunna koncentrera er på träning och äventyr.

I direkt anslutning till Älvdalens Camping ligger ishallen som varje år
lockar hockeyläger, precis som simhallen med 50-metersbassängen.
Dessutom är Älvdalens sporthall stor och fullt utrustad. Det finns flera mil preparerade längdskidspår i området. Konstsnö på skidstadion gör Älvdalen till en av de snösäkraste anläggningarna i landet. En del av spåren är belysta vilket gör att skidåkningen pågår långt in på kvällen. Vi hjälper er gärna med ert läger, oavsett om det handlar om sport-, fiske- eller äventyrsläger.

 

Älvdalens Camping erbjuder nu skräddarsydda paket för lägerarrangörer!

Vi har 4 st fullutrustade stugor med 4-8 bäddar, 2 stugor med kök , WC och 4-6 bäddar. 12 st 4-bäddsstugor med trinettkök och tillgång till servicehus, vallabod och torkrum. Totalt finns 124 bäddar på campingområdet!!!
Vi ordnar med helpension.

Grupper på minst 15 personer får 20% i rabatt på logi, se ord. prislista
Logi med helpension. Pris från 285kr/ pers/dygn. (2018).

Söker du nya möjligheter till försäsongsträning?
Då är Älvdalen den rätta platsen!

 

Mycket mer än bara träning

Bra på läger

Bra boende, geografisk närhet och framförallt kvalitet är tre faktorer som gjort att Älvdalens Camping blivit bra på olika typer av läger. Vi har gjort det i många år och har stor erfarenhet. Alla våra anläggningar – sim- och ishall, sporthall och skidstadion ligger centralt. Annat på plussidan är att vi har bra och prisvärt boende för grupper och att det mesta här finns inom gångavstånd. I närheten finns god mat och massor av roliga aktiviteter för gruppen. Ett läger är ju så mycket mer än träning.

Ishallen

Vid Älvdalens Camping och Österdalälven ligger Älvdalens sim- och ishall. Den är perfekt för lägerverksamhet och har genom åren varit ett populärt resmål. Hit kommer ishockeyklubbar, bandyklubbar och konståkningsklubbar för att träna intensivt och samtidigt ha roligt tillsammans. Tillgängligheten och de bra träningstiderna på is är ett extra plus.

Simhallen

Med en av Sveriges få 50-meters bassänger är det en populär anläggning att förlägga både träningsläger och tävlingar i. Här finns även en 60-meters vattenrutschbana, solarium, gym, barnbassänger, konferenslokal och cafeteria. Bra tillgänglighet och träningstider.

Längdskidåkning

Redan tidigt på säsongen genomförs träningsläger i Älvdalen. I snösäkra Rännkölen (640 m.ö.h.) dras spår efter vägar och senare på myrar och i skogsterräng så fort det finns natursnö. Här hittar ni spår i längderna  5, 10 och 20 km. Vid skidstadion i Älvdalen finns ett 3,5 km, belyst och pistat, skidspår med kanonsnö. Dessutom finns ett 5,5 km långt elljusspår och korpspåret på 9 km i mån av tillgång på natursnö. Spåravgifter gäller både på skidstadion och i Rännkölen.